Кралят на футбола Пеле беше изписан от болница след химиотерапия, съобщи

...
Кралят на футбола Пеле беше изписан от болница след химиотерапия, съобщи
Коментари Харесай

Пеле премина нов курс на химиотералия

Кралят на футбола Пеле беше изписан от болница след химиотерапия, заяви Ройтерс. " Той е напуснал болничното заведение, положението му е устойчиво ", се споделя в изказването на болничната администрация.

По-рано ESPN заяви, че някогашният футболист е постъпил в клиниката " Алберт Айнщайн " в продължение на няколко дни, където е бил подложен на проучвания и химиотерапия за определяне на местата на формиране на нови тумори. Според телевизионния канал Пеле към този момент е имал злокачествени формирания в червата и черния дроб, както и израстък в ранен етап в белия дроб.
Състоянието на Пеле е по-добро
Трикратният притежател на Световната купа и легенда на футбола Пеле беше трансфериран за малко назад в интензивно поделение в болница &bd...
Прочети повече
През септември 2021 година Пеле претърпя интервенция за премахване на израстък в дебелото черво. На 8 декември той още веднъж беше приет в болница за лекуване.

Пеле е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния тим на Бразилия е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола. Пеле е приет за най-хубавия футболист на XX век съгласно Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на върховете на Гинес с 1279 гола в кариерата си.

Още вести от света на спорта ще намерите на Sportlive.bg.

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР